Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 ülkesi

Moskow, Kremlin, Copyright: picture-alliance/Bild-Agentur Online

Rusya

Rusya’yı geçen yıl 31,3 milyon kişi ziyaret etti. Tolstoy ve Dostoyevski gibi edebiyat dehalarının doğum yeri olan dünyanın en geniş ülkesi Rusya’yı bir kerede görmek mümkün değil. Trans Sibirya Demiryolu, St. Petersburg’un zengin mimarisi ve Kızıl Meydanı ile Moskova en çok ziyaretçi çeken yerler arasında.


Mexico Maya Ruins and beach in Tulum, Copyright: DW/R. Krause
Meksika
32,1 milyon ziyaretçinin çoğu ülkenin ince kumlu sahilleri için gelse de Meksika’da keşfedilecek daha çok şey var. Tulum’daki Maya harabeleri gibi gizemli tapınaklar, tropik ormanlar, Chiapas’ın tepeleri ve İspanyol koloni mimarisi bunlardan sadece bir kaçı.




Stonehenge, Copyright: picture-alliance/empics/ English Heritage
Britanya
Burası Stonehenge efsanelerinin, Londra’nın kültürel arenası kadar gizemli olduğu bir yer. Monarşi, Shakespeare tiyatrosu, öğleden sonra çayları ve yerel barlar… Tüm bunlar Britanya’ya 2015 yılında 34,2 milyon ziyaretçi çekti. Çoğu İngiltere’ye gitse de diğerleri İskoçya, Galler ya da Kuzey İrlanda’yı keşfetmeyi tercih etti.
Neuschwanstein Castle, Copyright: dpa/picture-alliance/ KJ Hildenbrand Almanya
İster Oktoberfest’te bir bira ile isterse de Berlin’de tekno müziğin sesiyle olsun Almanya’da eğlenmenin pek çok yolu var. Ülkenin 20. yüzyıldaki trajik tarihi de pek çok kişiyi Soykırım ya da Soğuk Savaş Anıtları’na çekiyor. Kara Ormanlar ve Alpler, Neuschwanstein Kalesi gibi masalsı yerler de geçen yıl 35 milyon ziyaretçiyi ülkeye çekti.


Hagia Sophia in Istanbul, Turkey, Copyright: picture-alliance/dpa/M. Becker

Türkiye

Avrupa ve Asya’yı birleştiren İstanbul’un hazineleri sadece Sultanahmet Camii ya da Ayasofya ile sınırlı değil. Doğası, Akdeniz’deki sahilleri ya da başka bir dünyaya ait izlenimi veren Kapadokya ile Türkiye geçen yıl 39,5 milyon ziyaretçi ağırladı. Ancak darbe girişimi ve terör olayları sonrası 2016’da ülke turizmi düşüş eğiliminde.



Rome, Colosseum, Copyright: scaligerİtalya
Burası Rönesans’ın ve de Roma İmparatorluğu’nun doğum yeri. Espresso, pizza ve operasıyla ünlü ülke geçen yıl 50,7 milyon ziyaretçi ağırladı. Roma’dan Venedik’e, Sicilya’dan Toskana’ya İtalya’da kültürel değerler ve kartpostalları andıran manzaralar eşit dağılmış gibi. Fotoğrafta Roma’daki Colosseum görünüyor.


Great Wall of China, Copyright: Getty Images /L. Zhang

Çin

Dünyanın en eski medeniyetlerinden birine sahip olan Çin aynı zamanda dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden. Geçen yıl 56,9 milyon insanın yaptığı gibi Çin’i ziyaret etmek için pek çok neden var. Çin Duvarı’ndan İpek Yolu’na kadar ülkenin ilgi çekici sayısız yeri var.


Spain Alhambra in Granada, Copyright: picture-alliance/R. Linke

İspanya

İspanya’yı Flamenko ve Fiesta ile ilişkilendirmek klişe olabilir ancak yine de tüm bunlar ülkeyi geçen yıl dünyanın en çok ziyaret edilen (68,2 milyon ziyaretçi) üçüncü ülkesi yapmayı sağladı. Fotoğraftaki Elhamra Sarayı gibi tarihi yerler, Picasso’dan Gaudi’ye sanat dehaları, ya da geleneksel yemekleri olan paella ya da tapaslarıyla İspanya milyonları kendine çekiyor.


USA Mount Rushmore, Copyright: KAREN BLEIER/AFP/Getty Images

ABD

Amerikan kültürüne filmler ve müzik aracılığıyla aşinayız ancak hiçbir şey geçen yıl 77,5 milyon kişinin yaptığı gibi tüm bunları yakından görmenin yerini tutamaz. Çöller, dağlar (fotoğraftaki Rushmore Dağı) ve sahilleri kapsayan bir tur ya da metropollerinde kaybolmak, modern mimari arasında Rock'n'Roll, caz ya da hiphop müziği dinlemek yapılabilecek yüzlerce şeyden sadece bir kaçı.

France Paris, evening atmosphere with view on Eiffel Tower, Copyright: picture-alliance/dpa/C. Ehlers

Fransa

Paris’in en çok tanınan tarihi yerlerinin yanı sıra Fransa şatolar, üzüm bağları, müze ve tatları ile bilinen bir ülke. Kruvasan ve reçelle yapılan bir kahvaltı ya da Empresyonist ressamları, tarihi ve doğasıyla Fransa geçen yıl 84,5 milyon turist ağırladı. Peki, terör saldırılarının vurduğu Fransa, 2016’da da dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi olacak mı? 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akarsuda Denge Profili Nedir?

HARİTA TÜRLERİ